28/8/2017 - schepen Jef Vissers betuigt medeleven

Barnabé Ahouavlame, gemeenteraadslid en voorzitter van de commissie economie en financiën van Za-Kpota, is op jonge leeftijd overleden. Een groot verlies voor de familie en de bevolking van  het arrondissement Za-Kpota. Hij laat een vrouw en vier jonge kinderen achter.
Schepen Jef Vissers betuigt namens de Hoogstraatse gemeenteraad zijn medeleven aan de burgemeester van Za-Kpota en wijst op de enorme verschillen in gezondheidszorg in België en Benin.
ZA-Kpota  neemt op 14 september plechtig afscheid. De begrafenis zelf neemt zo snel mogelijk na overlijden plaats.


Za-Kpota heeft één arts voor 140.000 inwoners en een oppervlakte vier keer groter dan onze gemeente. Kinderen tussen 0 en 5 jaar kunnen genieten van gratis inentingen. Na die leeftijd moeten de ouders zelf betalen.
Hoogstraten telt 20 huisartsen voor 21.000 inwoners. Ouders kunnen van bij de zwangerschap tot het kind 3 jaar is genieten van gratis begeleiding door Kind en Gezin.




Wedstrijd algemeen:
Ieder dag stellen we een duurzaam ontwikkelingsdoel voor.  Wie ons een foto, tekening, tekst of slogan stuurt over wat hij of zij in Hoogstraten bijdraagt aan dat doel, maakt kans op een geschenkenmand met (h)eerlijke producten van bij ons en elders in de wereld.

Wedstrijd maandag 28 augustus:
Stuur een mail naar ingrid.brosens@hoogstraten.be  met titel: maandag 28 augustus - SDG 3 en je naam en voeg een foto, tekening, tekst of een slogan over jouw bijdrage aan een goede gezondheid en welzijn in Hoogstraten toe.

Je kan ook meedoen door je bijdrage op te sturen naar: stadsbestuur Hoogstraten - dienst mondiale samenwerking - Vrijheid 149 - 2320 Hoogstraten

Reacties