Een nieuwe delegatie vertrekt weldra naar Za-Kpota



Eind maart 2014 keurde de voltallige gemeenteraad eensgezind de samenwerkingsovereenkomst met Za-Kpota goed. Nu, drie jaar later, en in het licht van de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 willen we de samenwerking graag evalueren.

Van 3 tot 10 september zal daarom een delegatie met gemeenteraadsleden een bezoek brengen aan Za-Kpota. Vorig jaar in september peilden we naar hun interesse om deel te nemen.
Naast onze burgemeester, Tinne Rombouts, en schepen voor ontwikkelingssamenwerking, Jef Vissers, reizen ook Marc Van Aperen en Koen Van Leuven, beide gemeenteraadslid voor Hoogstraten Leeft! mee naar Benin. Zij zullen kennismaken met de gemeenteraadsleden van onze partnergemeente en er de lopende projecten bezoeken. De aanwezigheid van onze vrouwelijke burgemeester zal gendergelijkheid als een rode draad doorheen het bezoek brengen. Ook een aantal andere duurzame ontwikkelingsdoelstellingen komen aan bod. Wereldwijd zijn de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties een kader voor de toekomstige ontwikkeling van onze planeet. Zowel Hoogstraten als Za-Kpota tekenden vorig jaar een engagementsverklaring om hieraan te werken. Door samen te werken aan gemeenschappelijke doelen kunnen we van elkaar leren en onze eigen capaciteiten versterken.

Parallel aan de kennismakingsreis voor de gemeenteraadsleden wordt ook ingezet op de verdieping van de stedenband. De dienst mondiale samenwerking wordt vertegenwoordigd door Hilt Rigouts en Ingrid Brosens. Hilt zal al eerder met schepen Jef Vissers afreizen om een aantal werksessies af te werken. De lopende acties rond geboorteregistratie, het verhogen van de eigen inkomsten van de gemeente, de appelsienenmarkt, de composttoiletten en schooltuinen, de zonnekiosken,… vragen immers de nodige opvolging. Ingrid zal samen met Kaat Nobelen van de jeugddienst onderzoeken wat de mogelijkheden zijn voor de organisatie van een inleefreis voor jongeren. 


Bij de start van het bezoek zal via deze blog ook een wedstrijd gelanceerd worden!

Reacties

Een reactie posten