een nieuwe delegatie gaat naar Benin

Op 9 mei vertrekt een delegatie vanuit Hoogstraten naar onze partnergemeente Za-Kpota voor een werkbezoek na één jaar stedenband. In de volgende 2 weken tot het vertrek geven we graag al een inleiding op deze reis.

Wie gaat er mee?

Jef Vissers, schepen voor onderwijs, dienstverlening, preventief gezondheidsbeleid en ontwikkelingssamenwerking.
Hij neemt deel als delegatieleider. In de huidige fase van de samenwerking en omwille van de verkiezingen in Benin is het belangrijk dat er voldoende politieke druk kan worden gelegd.

Ward Baets, schepen voor ruimtelijke ordening, wonen, milieubeleid, plattelandsontwikkeling en landbouw.
Zowel politiek als professioneel kan de schepen rond landbouwontwikkeling een belangrijke bijdrage leveren om dit luik van de samenwerking verder vorm te geven.

Ingrid Brosens, dienst milieu en ontwikkelingssamenwerking.
Zij neemt vanuit de dienst ontwikkelingssamenwerking de praktische organisatie van de reis op zich. Vanuit haar deskundigheid op de milieudienst volgt ze tevens het luik rond composttoiletten, compostering en landbouw op.

Peter Crols, afdelingshoofd burger- en welzijnszaken.
Hij neemt een belangrijke rol op rond de bevolkingsregistratie. Burgerlijke stand en geboorteregistratie zijn immers speerpunten in de samenwerking. Daarnaast maakt hij deel uit van het managementteam en de werkgroep stedenband.

Jan Leemans, ICT- coördinator VTI-Spijker,
Hij zal werken aan de ondersteuning van de automatisering van de gemeentelijke diensten in Za-Kpota door de opbouw van een beperkt computernetwerk in het nieuwe administratieve gebouw. Automatisering van de gemeentelijke diensten is een voorwaarde voor de verbetering van de geboorteregistratie en de gemeentelijke dienstverlening. Jan neem deel als vrijwilliger en is bereid zich voor een aantal jaren te engageren en beschikt vanuit zijn opleiding en werk over de nodige ervaring. Daarnaast heeft hij veel ervaring in het verenigingsleven, ook met betrekking tot armoedebestrijding en ontwikkelingssamenwerking.

Chris Lenaerts, tot voor kort consulente van Kind en Gezin, actief als bestuurslid bij KVLV, gehuwd met schepen Ward Baets.

Roos Rombouts, huisvrouw, actief in verschillende verenigingen, gehuwd met Jan Leemans.

Chris en Roos zullen als partners deelnemen aan de delegatie en betalen hun kosten voor de reis volledig zelf. Wat niet wegneemt dat hun deelname een meerwaarde zal zijn tijdens het bezoek en erna!


Reacties