Vrijdag 1 juni


Wat gaat de tijd snel.
Vermits water een thema is dat we regelmatig op onze weg vinden, wisselen de collega’s van de afdeling ruimte informatie en ervaringen uit over water. Wie ooit Benin bezocht herinnert zich de overstromingen en de moeilijk berijdbare wegen bij zware onweders en in het regenseizoen. De droogte speelt de landbouwers ook meer en meer parten.
Bufferen, vertraagd afvoeren of infiltreren en gebruiken van regenwater in huishoudens en landbouw. Rioleringssystemen. Voorkomen en aanpassen aan klimaatverandering. Een hele boterham…

Vanmiddag nemen het college en het managementteam de tijd om tijdens de maaltijd de delegatie beter te leren kennen en door te praten over de verwezenlijkingen en uitdagingen van de stedenband.
Na de maaltijd gaan de beide secretarissen met hun medewerkers verder aan de slag om de werking van de beide gemeenten beter in kaart te brengen. Ze bespreken het organogram, de beleidsplannen en de opvolging, het financieel en het personeelsbeleid.
 

Ondertussen bezoeken Victor, Rufine en Nicole verschillende verkooppunten van groenten en fruit. Zo krijgen ze een zicht op de brede waaier van thuisverkoop en  verkoop in een speciaalzaak en grootwarenhuis. Morgen staat nog een bezoek op de markt op de agenda.

Frederik en Denise nodigen de gastgezinnen en de bezoekers uit voor een afscheidsmaal. Heerlijk toeven in de schaduw van de toren. Bedankt voor jullie gastvrijheid.

’s Avonds overlopen de coördinatoren nog de resterende domeinen van de samenwerking en lijsten we op wat ons de komende weken nog te doen staat.

Reacties