Dit is onze delegatie!


Jef Vissers is als schepen voor ontwikkelingssamenwerking het hoofd van de delegatie. Hij wordt bijgestaan door Jef Van Looy die in het vast bureau van het OCMW zetelt. Hiermee zijn beide coalitiepartners en zowel gemeente als OCMW vertegenwoordigd. Vanuit de administratie gaan Hilt Rigouts van de dienst ontwikkelingssamenwerking en Jan Verlinden van de dienst lokale economie mee. Jan zal vanuit zijn ervaring op de dienst communicatie de relatie met het thuisfront verzorgen. Hij heeft ervaring met verschillende gemeentelijke diensten en heeft Afrikanistiek gestudeerd. Staf Coertjens vertegenwoordigt op vraag van het bestuur de mondiale raad en de werkgroep stedenband. Anne Geens ondersteunt vanuit de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten de delegatie.

De deelnemers engageren zich ook om de reis grondig voor te bereiden en tijdens en na de reis uitvoerig te rapporteren aan het thuisfront. Dagelijks maakt de delegatie een verslag op en als de internetverbinding het toelaat, wordt dit doorgestuurd naar de gemeente voor publicatie.

De reis telt voor de personeelsleden als een gewone werkweek, hoewel er verschillende dagen van ’s morgens tot ’s avonds laat gewerkt zal worden. Voor de financiering van dit project baseren we ons op de richtlijnen van het Vlaams Agentschap voor Internationale Samenwerking

Reacties