Zaterdag 24 augustus 2019 

Ontmoeting met ASEZ

We zitten rond de tafel met Abel, Maxime, Brice en Hervé.
Jef licht toe dat de inleefreis voor kinderen en jongeren op de korte termijn wordt stopgezet. Op de langere termijn wordt in de vernieuwde werking bekeken hoe de inleefreizen anders ingevuld kunnen worden.
Abel verwoordt dan wat de impact is geweest van de inleefreis op de deelnemende jongeren, op ASEZ en op de club des jeunes in elk arrondissement.
De werking van ASEZ is veel ruimer dan kinderrechten. Ze werken ook rond afval, boomplantacties in scholen en op publieke plaatsen, reproductieve gezondheidszorg,...
Zij willen graag partner zijn voor eventuele inleefreizen inde toekomst.

 

Evaluatie van de guichet unique

Bij de start van de vergadering geeft Hilt toelichting bij de presentatie van VNG met betrekking tot de Local Taxes. Hierin wordt duidelijk geschetst dat de guichet unique een hulpmiddel is voor het hele proces m.b.t. lokale inkomsten.
Rufine presenteert vervolgens de resultaten sinds 2015 en de stijgingspercentages voor 2016 tot 2019 tegenover het referentiejaar.
We vragen hen dezelfde oefening te maken tegen vrijdag 30 augustus van alle eigen inkomsten apart.
Daarna bespreken we de onderlinge afhankelijkheid van diensten. De financiële dienst is o.a. afhankelijk van de technische dienst als zij de inkomsten uit water willen verhogen. De financiële dienst zal daarom de deelresultaten en de analyse daarvan presenteren aan de andere diensten en de chef de développement zal vervolgens met hen verbetervoorstellen op korte termijn bespreken.

 

Inpakken van inkopen voor educatieve pakketten

Michée brengt de laatste inkopen voor de lespakketten binnen. We moeten selecteren om wille van de omvang en het gewicht. De schooluniformen gaan zeker mee. Hier hangt een heel verhaal aan vast van kosten van onderwijs, armoede,...
 

Diner d'adieu

Naar gewoonte ronden we af met een gezamenlijk diner. Omdat het zaterdag is - en dus de dag van de ceremonies voor huwelijken, geboortes en overlijdens - neemt slechts een kleine groep deel. De anderen bellen of sturen een bericht.

Reacties