23 januari 2018 - On y va!

Op 23 januari vertrokken schepen Jef Vissers en medewerkster mondiale samenwerking Hilt Rigouts opnieuw naar Za-Kpota, Benin. Doel van het bezoek is de opvolging van de acties die in Za-Kpota werden opgestart in samenwerking met het gemeentebestuur daar. Uiteraard hopen we jullie allen weer op de hoogte te houden via deze blog.

De eerste berichten die ons toekwamen zijn alvast positief. Hoewel het vliegtuig met anderhalf uur vertraging vanuit Zaventem vertrok, kwamen Jef en Hilt twee uur te vroeg aan in Cotonou. De omgekeerde wereld, maar het mag ook al eens meevallen.

kerstsfeer op de luchthaven
Onze delegatie werd opnieuw hartelijk ontvangen door Appolinaire en Ernest, twee van de vaste waarden uit Za-Kpota. 's Avonds stond er al een eerste ontmoeting gepland met Borgia. Borgia is de stedenbandcoördinator van Dogbo, de partnergemeente van Roeselare, en sinds kort ook coördinator voor alle Vlaamse - Beninese stedenbanden binnen het federale programma. Het programma werd er overlopen en een bijkomende ontmoeting op het ministerie van sport, cultuur en toerisme, waar Borgia sinds het begin van de presidentiële legislatuur werkt, werd ingepland.

Uiteraard houden we jullie op de hoogte van zodra we meer nieuws ontvangen. Hou deze blog dus zeker in de gaten!


het blogteam

Reacties