Jongerenreis 2021 - 13 september

 Jongerenreis - 13 september

Na de zwoele nacht, doorgebracht te hebben onder ons muskietennet in Songhaï, schoven we onze benen onder tafel voor een simpel maar lekker ontbijt. Met een gevulde maag begonnen we vol goede moed aan het bezoek aan Songhaï. Songhaï zet in op onderzoek naar circulaire landbouw en geeft opleidingen aan lokale initiatieven in Benin. Echter gooide de stortregen roet in het eten. Door de hevige regenval waren we genoodzaakt een droge plek op te zoeken waar we ons alvast niet verveeld hebben. We speelden enkele korte spelletjes met de hele groep.

De gids loodste ons door het domein van 20° hectare groot. Hier waren allerlei diersoorten, streekvruchten, landbouwmachines, … te bezichtigen. Met weinig middelen valt hier veel te bereiken, iets waar wij van kunnen leren!



Vervolgens begonnen we aan onze busrit richting Za-Kpota. Deze bleek wel 4 uur te duren. Er was weinig haast en spoed, nu en dan werd dus de nodige plaspauze ingelast. Tijdens de rit maakten we gebruik van de lokale handelaars langst de weg. We kochten er veel, maar echt héél veel, ananassen en bananen. Nadien werd onze rit verder gezet. We werden hartelijk ontvangen in Za-Kpota door ASEZ, de plaatselijke jeugdbeweging. Er werd gezongen en gedanst, ook de jongeren uit Hoogstraten konden hier niet onderuit komen.

 


Na het installeren van de tenten trokken we door de straatjes van Za-Kpota. Wij, maar ook de kindjes van Za-Kpota, waren hierbij erg onder de indruk. Er wandelt namelijk niet elke dag een groep blanke mensen voorbij hun huis. Gedurende de wandeling kwamen we de befaamde letters van Za-Kpota tegen. Hier kon geen foto ontbreken met de hele groep!

 



De dag sloten we af met (alweer 😉) een rijstmaaltijd. Hierna ging de eerste avond in Za-Kpota van start met gezelschapsspelletjes. Zoals je kan lezen, een goede start met een veelbelovend vervolg! À demain!










Reacties

Een reactie posten