Jongerenreis 2021 - 15 september

 De tweede nacht in onze muggennetten, voor de meesten onder ons een veel betere dan de eerste nacht. Blijkbaar zijn de jongeren van ZaKpota echte ochtendmensen, in tegenstelling tot ons. Tijdens het ontbijt kregen we opnieuw brood met omelet, de ideale moment om de Belgische choco boven te halen. In de voormiddag stond een afvalopruiming gepland. De eerste week van onze  jongerenreis We trokken de straat op en begonnen afval op te rapen. Het opzet was geslaagd, kinderen volgden en deden ook afval in de vuilniszakken.

  

Hierna bezochten we een lokaal winkeltje waar ze kettinkjes, oorbellen, etc. maken. De “maîtraisse” (winkelvrouw) toonde ons hoe we ons eigen armbandje konden maken. Het ging niet bij iedereen van een leien dakje, maar na een grote portie geduld en concentratie kon toch iedereen tevreden zijn met het eindresultaat.




Het middagmaal kon ons helemaal bekoren: Frietjes met bakbanaan, groenten en kalkoen. (Ze konden wel niet tippen aan onze Belgische trots 😉)

Tik tak boem, Chinese voetbal en dirigentje, dat zijn de spelletjes die we in de namiddag hebben gespeeld met de kinderen van Za-Kpota.

Daarnaast hebben we ook Beninese spelletjes gespeeld, die vooral rond zingen en dansen draaien. Het gevoel voor ritme en de soepele dansbewegingen worden er met de paplepel ingegeven.

 

 


Tot slot konden we genieten van een echte Beninese maaltijd, gekozen door de jongeren van ZaKpota. Dit was zonder twijfel de beleving van de dag. Op het menu stond pâte met tomatensaus en sojakaas, samen met een groene slijmerige saus. De full experience,  inclusief eten met de handen, viel een stuk beter mee dan verwacht.

 

’s Avonds besloten we ons beste Frans boven te toveren en het spel weerwolven uit te leggen. Alhoewel wij een betere pokerface hebben, gaat het zeer vlot. 

 
















Reacties