Jongerenreis 2021 - 16 september

Another day, another adventure. Na een goede nachtrust, werden we verrast met een lekker ontbijtje: een croissant met een kopje koffie/thee! Met deze lekkere start van de dag, waren we helemaal klaar om weer op pad te gaan.

                                           

Allereerst trokken we naar een schooltuin hier in Za-Kpota, een project dat door Hoogstraten werd opgestart. Allerlei groenten, kruiden en andere specerijen waren hier te vinden. Onze vriendelijke gidsen lieten ons zien hoe ze er met natuurlijke insecticide te werk gingen. Deze wordt gemaakt van verdunde urine die via de composttoiletten, ook een project van onze stad, wordt opgevangen. Zeer interessant om te zien hoe er op deze manier aan landbouw wordt gedaan!


Ondertussen was onze op maat gemaakte Afrikaanse kledij toegekomen. Deze zullen binnenkort ook in real life te bewonderen zijn op ons inleefcafé! Hierover later meer op de facebookpagina 'Hoogstraten gaat mondiaal'.

 

Na een middagmaal van, jaja opnieuw, rijst mochten we zelf aan de slag gaan in het moestuintje van ASEZ. Eerst werd er een stuk afgezet dat we daarna moesten omploegen. Alle stenen en dergelijke werden uit de zandhoop gehaald. Ook werd er een beetje compost door de aarde gemengd. Na alles plat te rijven, werd er een genereuze hoeveelheid water over gegoten. Nu was alles klaar om aan het echte werk te beginnen: het verplanten van basilicumplantjes. Met een meetlint werden de plantjes op exact dezelfde lijn en afstand van elkaar geplaatst. Na nog een laag water was de klus geklaard! 

                                 

De zon was zeer aanwezig vandaag en we waren al goed aan het zweten, maar de dag zat er nog niet op. Samen trokken we naar twee families hier in de buurt die zelf ook een moestuintje onderhouden. Deze korte wandeling werd ook een heus avontuur. Na vertrokken te zijn bij ASEZ met 5 kinderen, hadden we al snel een stoet van een 40-tal kleine enthousiastelingen achter ons. De echte attractie van de dag waren wij dus?

 

Moe maar voldaan sloten we de dag af met een goede portie couscous en enkele gezelschapsspelletjes. Wij kunnen alvast niet wachten welke avonturen er morgen voor ons klaarstaan!













Reacties