Jongerenreis 2021 - 17 september

Vrijdag trokken we in de voormiddag naar een 1ste dorpje in Za-Kpota met onze sensibilisatiefilm rond afval en gezondheid. We werden warm onthaald, nog voor we de bus uitwaren, hoorden we al geklap en gezang. Daarna kregen we een uitgebreide rondleiding van Samson, omdat hij in dit dorpje geboren werd. We kregen een mooi en eerlijk beeld en werden zoals gewoonlijk vergezeld door een stoet kindjes.

                            

  

Na de middag trokken we opnieuw naar een dorpje om onze film te tonen. Dit dorpje lag niet ver van het vorige maar gaf ons desondanks een heel ander beeld. Met een mooie zonsondergang genoten we van de prachtige uitzichten midden in een rijstplantage. We wandelden tussen plantjes, over water en onder palmbomen waar we uiteindelijk een echte rijstkorrel in onze handen kregen.

 


Moe maar voldaan kropen we de bus terug in die ons terugbracht naar onze verblijfplaats. Bij een vrijdagavond hoort natuurlijk ook een drankje, zelfs in Afrika. We trokken dan ook naar een gezellig caféetje waar we elkaar steeds beter leerden kennen. We dronken er een lokaal biertje Béninoise. Een mooie afsluiter van onze eerste week Za-Kpota!



Zaterdagochtend kregen we echter minder goed nieuws. We kregen telefoon dat we in contact gekomen waren met iemand die positief testte op het coronavirus. Ondanks dat we geen ‘hoog risico’ contact waren, namen we uit alle veiligheid meteen afscheid van de jongeren van Za-Kpota, pakten onze koffers en vertrokken met ons busje richting de hoofdstad, Cotonou, om ons daar de volgende dag zo snel als mogelijk te laten testen.



We houden de moed erin en wachten nu vol spanning onze uitslag af. We houden jullie op de hoogte!

Reacties