donderdag 27 oktober 2016

En dan breekt de laatste dag aan.

Woensdag

We zijn vroeg wakker. Het thuisfront wacht. Koffers gepakt en afscheid genomen van het hotelpersoneel die intussen les blancs blancs (chef Jef, Zjef en Ilt met de grijze haren) kennen.
Appolinaire haalt ons op. Hij is met Thérèse naar het ziekenhuis geweest. Zij heeft een bacteriële darminfectie.

Ontvangst van prefect
Op het gemeentehuis is opnieuw veel volk verzameld voor de ontvangst van de prefect. Voor ons nuttig omdat vele verkozenen aanwezig zijn en we verheldering krijgen bij de politieke situatie. Het stuurt anderzijds onze plannen voor de slotbespreking van ons bezoek wel in het honderd.

Slotbespreking
We zetten alle gemaakte afspraken nogmaals op een rijtje en spreken een timing af voor de budgettering en goedkeuring door beide besturen. Voor het Vlaamse programma zijn dat de automatisering, de état civil of het bevolkingsregister en de versterking van de lokale economie via het scholenproject en de samenwerking VITO-CCFP. Voor het federale programma de guichet unique en de filière van de agrumes of de appelsienensector. Daarnaast blijft er het project van de zonnekiosken.

De tranen zijn niet ver weg.

De kring van medewerkers en verkozenen die bij de samenwerking zijn betrokken wordt steeds groter. De banden worden hechter. Het afscheid valt dan ook zwaarder. De slogan tous ensemble die Jef regelmatig laat horen wordt meer en meer realiteit. Mail en gsm-nummers worden uitgewisseld. On reste en contact.

Jef & Hilt

Geen opmerkingen:

Een reactie posten