Dag 12 van de inleefreis: een rustige maar speciale dag


We startten de dag met een nieuw ontbijt, deze keer avocado met een broodje. Dit was genieten. Hier in Afrika zijn de avocado’s extra lekker!
Op het programma voor de voormiddag stond een artisanale activiteit, dit was de plaatselijke weverij. Door middel van sturing van voeten en armen werd er een patroon gevormd, dit had als eindresultaat een sjaal, doek…

Ook wij mochten eens proeven van dit werk, het zag er makkelijker uit dan het was.
Bij de weefster ging het een stuk sneller, zij vertelde ons dat ze dagelijks werkt van 7uur tot 21uur. Dit was goed om twee tot vier doeken te maken.
Buiten werden er rieten matten gemaakt, dit was het werk van twee jonge meisjes. Ook dit was interessant om uit te proberen, dit ging een stuk makkelijker.
Tijdens de terug wandeling kwamen de letters van Za-Kpota tegen, vergelijkbaar met Hollywood. Hier kon natuurlijk geen groepsfoto ontbreken.
Na het middageten zijn we op bezoek geweest bij een naaister. Het was een uniek beeld om te zien hoe de kleren werden gemaakt met een zelf aan te drijven naaimachine.
Daarna was het tijd om de opening van onze cinema voor te bereiden. Tot deze afwerking behoort de decoratie, de afwerking van de muur, de ondergrond zitbaar maken, …

Bij deze willen we ook selection Lauryssen bedanken voor de schenking van de DVD speler en alle andere mensen die op een of andere manier hebben gesponsord, gesteund. Dikke merci!
De kindjes werden om 20u00 verwacht voor de eerste film. De film die werd afgespeeld is “The Incredibles”. 

De cinema werd op een officiële manier geopend door middel van het doorknippen van een lint. Zo konden we de avond met z’n alle op een mooie en gezellige manier afsluiten.
 Slaapwel, tot morgen. Zzzz 



Reacties