Dag 16 van de inleefreis: Dikke knuffels in Brussel, spandoeken en koffiekoeken!


De terugvlucht was toch wel vermoeiend. Een hele nacht vliegen en niet heel goed kunnen slapen… Onze vlucht gaat heel vlot! We zouden landen om 06.40 uur, maar we landen al om 06.00 uur. Het is nog spannend of iedereen er wel op tijd zal zijn… We zijn wel wat zenuwachtig om iedereen terug te zien.

Omdat we zo vroeg zijn geland hebben we voldoende tijd. We rekken de tijd om ons wat op te frissen in de Belgische wc’s. We merken meteen het verschil. We poetsen onze tanden met kraantjes water, spoelen de wc door met de spoelknop,… ook dat is weer wennen!

In Za-Kpota hebben we allemaal kleurrijke stoffen gekocht, de naaister kwam enkele dagen geleden langs om onze maten op te meten en maakte traditionele Afrikaanse kleren voor ons. Van broeken, rokken tot bomba. Ideale moment om deze te showen! Ook koning Thijs mocht niet ontbreken. Hij trok zijn koningstenue aan.

Ondertussen in de aankomsthal verzamelt iedereen om ons een warm ontvangst te geven.




Nog even wachten op onze koffers en de reis is echt afgelopen… Wat een belevenis, wat een ervaring hebben wij daar gehad! We hebben veel gelachen, vies gekeken naar het eten, blij gekeken naar het eten, we werden met onze neus op de realiteit gedrukt, hebben gezweet van de hitte, gedanst, gespeeld, beleefd,… en nog veel meer! We willen onze Afrikaanse (ondertussen) vrienden heel hard bedanken voor alles! Zij hebben ons iedere dag begeleid door hun gemeente, meegenomen naar hun eigen dorpje, school,… zij hebben ons geholpen bij het kopen van de stoffen op de markt, weggetrokken van de straat wanneer er een motor aankwam, leren dansen, leren poetsen met een Afrikaanse bezem,… Van de kleine dagdagelijkse dingen tot dingen die wij voor altijd meenemen.

Een dikke dikke merci!

Ondertussen hebben we onze koffers en lopen we richting de aankomst hal. Wat een leuk weerzien! Iedereen was er en ja ja, zelfs spandoeken waren erbij! Maar waar we allemaal heel blij mee waren... de koffiekoeken van de mama van Thijs J
Een aankomst met dikke knuffels, spandoeken en koffiekoeken. Moe en voldaan gaan we allemaal richting huis. Wie weet tot een volgende keer!



Reacties