Dag 2 van de inleefreis: wat een onthaal!


NVDR: Onze collega's laten ons weten dat de internetverbinding in Benin momenteel heel slecht is. Zij proberen om de blogberichten zo snel mogelijk tot bij het stadsbestuur te krijgen. Helaas met wisselend succes...

Gisterenavond konden we nog niet veel indrukken van Afrika opdoen, want het was al donker en we verbleven in een redelijk Westers hotel. Vandaag konden we voor het eerst het echte Afrikaanse leven ontdekken. Na een frisse duik in het zwembad, een laatste heerlijke douche en een uitgebreid ontbijt konden we aan onze dag beginnen. Abel stond ons al op te wachten aan het hotel. Maar dan de koffers … Gelukkig zijn de Afrikanen heel creatief in het stapelen en werd alles tot het laatste hoekje opgevuld. Zelf passen we er nog net bij… Oef, en we kunnen vertrekken!


Zoals jullie misschien al wel gelezen hebben, steunden de Chiromeisjes Meer de jeugdorganisatie ASEZ van Za-Kpota. Samen met Abel en Michée kozen we spelmateriaal om de kinderen en jongeren van Za-Kpota blij te maken. Nog eens een dikke merci aan de Chiromeisjes Meer. We kijken er al naar uit om het materiaal cadeau te geven.

De reis naar Za-Kpota start nu echt. We gaan van de drukke stad richting het binnenland. Op straat is van alles te beleven. Iedereen is op straat. Sommige mensen maken een praatje, anderen verkopen noten, olie, matrassen, motorbanden, … Alles wat je je maar kan inbeelden! Dit zijn we bij ons niet gewoon, zelfs de dieren van moederkip tot kuikens tot geiten lopen op straat. We keken onze ogen uit!


We aten in een gezellig typisch Afrikaans restaurant. De eerste Afrikaanse maaltijd was al meteen een hele belevenis; Wat zijn we nu aan het eten? Mag ik alles wat op mijn bord ligt opeten? Wat voor vlees is dit? Hoe moet ik het eten? Huh, we hebben alleen maar een vork gekregen? Is dat dan met mijn handen? Het Afrikaanse eten bevalt ons allemaal wel.




Na een lange reis EIN-DE-LIJK samen in Za-Kpota! We werden meteen enthousiast onthaald in de Afrikaanse cultuur met lokaal gedans en gezang. De energie spatte ervan af! Na kort kijken hoe je precies Afrikaans danst, was het tijd voor ons om er ook eens van te proeven. Van een warme eerste ontmoeting gesproken!




Na het installeren van de tenten en korte kennismakingsspelen konden we van een Afrikaans pintje proeven in een lokaal café. De eerste banden tussen ons en de enthousiaste jongeren van Za-Kpota werden gelegd.


Nu kruipen we snel in onze (letterlijk ;) ) warme tent. De muggen zijn natuurlijk niet uitgenodigd in onze tent en daarom spuiten we ons nog eens extra vol met deet.



Een onvergetelijk begin van een onvergetelijke reis! Tot morgen!



Reacties