10/9/2017 - De terugkeer naar Cotonou (en naar Hoogstraten)

Onze laatste dag in Benin is aangebroken. Célestin en zijn vrouw komen ons nog uitzwaaien aan het hotel. Van Appolinaire en Ernest hebben we de avond voorzien al afscheid genomen.

Crespin rijdt ons terug naar Cotonou, onderweg kijken we onze ogen weer uit naar de landschappen, verkoopsters en kraampjes langs de weg, de net iets te vol geladen brommers en auto's,...
Onderweg vraagt Crespin of het goed is als hij stopt om enkele ananassen aan te kopen voor thuis. Hij koopt een hele zak vol, wat ons doet besluiten om ook een lekker souvenir in te slaan voor thuis.




We hebben pas 's avonds laat een vlucht terug, dus de namiddag kunnen we nog opvullen in de omgeving van Cotonou. We hebben op advies van Hilt en Jef vooraf met Crespin afgesproken om Ganvié te bezoeken. Een paaldorp in een groot meer, zeg maar het Venetië van Benin.

 De rust vanop het water laat de hectische wegen snel achter ons, maar de verkoopsters blijven. Nu niet in kraampjes, maar in bootjes op het water of vanuit een open raam in hun paalwoning. Wat een heerlijke afsluiter van onze week in Benin! We hadden onze laatste dag niet beter kunnen voorstellen...





Reacties