7/9/2017 - Franky bewondert de ijver van de jongeren

Ook vandaag weten de jongeren ons te verrassen met hun werkijver en efficiëntie. In de voormiddag hebben de organisaties onderling overlegd om een gezamenlijk voorstel te formuleren rond mogelijke activiteiten die tijdens de inleefreis kunnen plaatsvinden. Wanneer we in de namiddag Abel van ASEZ en Diane van CPS ontmoeten zijn deze voorstellen reeds uitgetypt.

Deze namiddag zal naast Kaat van de jeugddienst en Ingrid van de dienst mondiaal beleid, ook burgemeester Tinne Rombouts aansluiten. De organisatie van de inleefreis voor jongeren sluit immers aan bij haar bevoegdheden. Franky kijkt toe ;-)

We starten met de gezamenlijke voorstellen door te nemen en vullen deze aan met ideeën die wij vanuit Hoogstraten hadden meegenomen: een opruimactie om aandacht te trekken op het afval in de straten, samen koken aan een Afrikaanse en Belgische maaltijd, …
Al snel wordt duidelijk dat we één rode draad doorheen het bezoek willen brengen. De jongeren zullen samen een sketch brengen rond een thema dat zij gekozen hebben. Deze sketch zal vertoond worden in alle 8 arrondissementen en heeft zowel een sensibiliserende als ontspannende functie. Dit gebeurt in de namiddag, zodat in de voormiddag ruimte blijft voor andere wisselende activiteiten.

Door zich te verplaatsen naar de verschillende arrondissementen krijgen de jongeren ook een beeld over de meer landelijke delen van Za-Kpota. Niet dat we de voorzieningen in het centrum van Za-Kpota hoog mogen inschatten…
Als uitvalsbasis zullen de jongeren uit Hoogstraten en Za-Kpota samen verblijven in de school van Za-Kpota centrum. Deze is gelegen vlak naast het (kleine) lokaal van ASEZ en schuin tegenover het gemeentehuis, het CPS ligt 100 m verder.


We spreken af dat we de volgende dag de school gaan bekijken om een goede inschatting te maken van de mogelijkheden en de noden.
We willen ook verder kennismaken met de dagelijkse werking van de vereniging en zullen deelnemen aan de speelpleinwerking in de voormiddag. 

Reacties