5/9/2017 - Een overweldigende ontvangst



Van Porto Novo naar Bohicon
Vanaf het Centre Songhai rijdt het vlot naar Bohicon. We verlaten de steden en komen steeds meer op het platteland terecht. We doorkruisen Za-Kpota en vangen al snel een glimp op van de appelsienenmarkt en de verkoopsters langs de weg. We installeren ons in het hotel in Bohicon.

Ontvangst in Za-Kpota
In het programma werd voorzien om eerst langs te gaan bij het Centre Promotion Social om kennis te maken met de jongerenverenigingen uit Za-Kpota. Kaat (jeugddienst) en Ingrid (dienst mondiale samenwerking) zullen de volgende dagen met hen samen zitten om de mogelijkheden voor een jongerenreis in 2018 te onderzoeken.
Maar bij het vertrek naar Za-Kpota merken we toch wat moeilijkheden bij onze Beninese vrienden. Er wordt naarstig over en weer gebeld. De burgemeester wil ons eerst ontvangen, daarna mogen we langs het CPS zoals voorzien. We willen de culturele gewoonten niet zomaar opzij schuiven...

Dit worden 3 feestelijke ontvangsten op rij, eerst aan de hoofdweg, daarna door de jongeren op CPS en tenslotte aan het gemeentehuis. We laten jullie meegenieten met de foto's.

 
























Wedstrijd dinsdag 5 september:
Stuur een mail naar ingrid.brosens@hoogstraten.be  met titel: dinsdag 5 september- SDG 16 of 17 en je naam en voeg een foto, tekening, tekst of een slogan over jouw bijdrage aan de strijd tegen armoede, honger of voor verantwoorde consumptie en productie in Hoogstraten toe.

Je kan ook meedoen door je bijdrage op te sturen naar: stadsbestuur Hoogstraten - dienst mondiale samenwerking - Vrijheid 149 - 2320 Hoogstraten

Reacties