Aankomst in Boukombé

Dag 8
Delegatieleiders
Na ons afscheid van de Eco-lodges in Koussicoingou kruipen we over een onherbergzame weg naar Boukombé. Dit is de stad waar we ons tweede bezoek brengen en drie dagen zullen verblijven. Het landschap is heuvelachtig en oogt kaal en schraal met hier en daar een boom en wat loslopend vee. Dichter bij het centrum staat een klein perceel katoen en plaatselijke  teelten zoals sorghum en fonio.  Overal lopen parelhoenders of pentaten vrij rond.
Niet alleen wij, maar ook  zij waren stipt op tijd voor de afspraak. Op de ‘mairie’ werden we keurig ontvangen in het kantoor van de burgemeester en stelden we de delegatie aan hem voor.
De hele gemeenteraad, de chefs de services  en de vertegenwoordigers van het middenveld  zaten klaar in een raadszaal met tafels in het ovaal,  voor deze gelegenheid volledig uitgerust met beamer en scherm. Hier blijven dan wel alle deuren open en omdat ze aan het metselen waren aan een uitbreiding, moest je wel zeer aandachtig luisteren. Alle diensten van de stad stelden zichzelf goed voorbereid voor aan onze delegatie. Alle vooraf gestelde vragen werden in grote lijnen beantwoord. Op onze beurt hebben wij Hoogstraten voorgesteld. De voorstellingstekst van Boukombé was zelfs in het Nederlands vertaald.
Bezoek aan de markt
Toen er een korte pauze werd voorgesteld, stuurde de burgemeester ons met de verantwoordelijke van toerisme en begeleid door twee agenten naar de markt. Heel, heel warm was het tussen al die mensen. We kregen de indruk dat deze markt redelijk goed georganiseerd was, met allemaal een taks-ticketje en de brommers en fietsen aan beide kanten op een ‘parking’.
Na een sober, maar lekker middagmaal was het vragenronde, waar nog heel wat nuttige informatie over en weer uitgewisseld werd.
We slapen de komende twee dagen opnieuw in een ‘tata’, maar deze keer met een echte douche per twee kamers. Voor avondeten en ontbijt moeten we ons wel enkele kilometers verplaatsen. Maar dat vinden we al niet meer ‘ambetant’.

Overleg met het middenveld

Reacties

  1. Moet een hele ervaring zijn in zo'n tata slapen..hopelijk kan de (voor)deur dicht...(kippen, parelhoenen...geiten...) Geniet ervan!

    Ivan Van Driessche

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten