Een lange en vermoeiende dagreis


Reisverslag dag  6 - zaterdag 11 mei 2013

We reisden van Bohicon naar Boukombé. Er werd druk gepalaverd tijdens de eerste kilometers van onze verplaatsing van Bohicon naar Boukombé. Iedereen merkte nog enkele nieuwe dingen op en wilde de anderen informeren wat hij/ zij zag. Al gauw werd het rustig, want de vierhondervijftig kilometer lange weg was bijwijlen slecht tot zeer slecht.

Er werden hoofden en ellebogen gestoten en liters water gedronken. Regelmatige stops hielden ons nog op de been. Een stop van een half uur om te eten duurt in Benin drie keer zo lang.

Langs de grens van Togo zijn we in Natitingou opgewacht door Victor, een afgevaardigde van de gemeente Boukombé. Het laatste stuk was over een weg, waar zelfs de motorcrossers twijfels over zouden krijgen. We slapen vannacht in een eco-lodge (Tata) na een overheerlijk stoofpotje van kip en kaas met spaghetti,  klaargemaakt door vrouwen die in dit project werken onder de Baobab.

Krekels, vlinders en vooral muggen omringen ons daarbij. We hebben alvast vanavond een” table ronde” gehouden met Victor zodat we goed kunnen starten met ons bezoek aan Boukombé.

Reacties

  1. Leuk om jullie verhalen te lezen. Ik krijg nog meer zin om te vertrekken. Ben ook al zeer benieuwd naar de live verslaggeving :-)
    Jullie avontuur is een leuke opwarmer voor onze 2 jongste schepenen. Voor hen is het in juni de eerste keer dat zij Bohicon bezoeken.
    Nog veel plezier in het Noorden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan mij de 'pistes' levendig voorstellen. Goed te lezen dat jullie zonder kleerscheuren gearriveerd zijn. Bon appétit! Succes met het bezoek aan Boukombé en nogmaals veilige terugreis.
    Ivan Van Driessche

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten