Een hectische eerste dag!

Reisverslag dag 1 - maandag 6 mei 2013

Vroeg vertrokken. Om vijf uur opgestaan en om zes uur door Gaston Opdekamp naar het station van Berchem gebracht. Daar de trein richting Brussel Zuid genomen, vervolgens de TGV naar Charles De Gaulle en van daar met het vliegtuig naar Cotonou, de belangrijkste stad van Benin. Het vliegtuig zat afgeladen vol, onder andere met de jonge basketbalploeg van de universiteit van Bordeaux die een uitwisseling heeft met deze van Cotonou.

Om bijna 20u aangekomen (onze tijd 21u vanwege de zomertijd in België), werden we onverwacht opgewacht door de tweede adjudant van de burgemeester van Za-Kpota, wat erg leuk was, maar niet door de bestelde chauffeur, wat minder leuk was. Hectische toestanden aan de luchthaven en iedereen blij dat we daar weg konden. De warmte valt mee, 28 graden in de avond. De onweerswolken hangen boven de stad, maar vooralsnog blijft het droog.

Tenslotte is de chauffeur toch nog gekomen en viel alles in zijn plooi. Leuk hotel. Nu nog het internet dat zou moeten werken om deze tekst met foto aan jullie door te kunnen geven. Ondertussen hebben we een oorlogsplan opgemaakt voor morgen en belooft het weer een drukke reisdag te worden. Meer dan drie uur naar Bohicon, een buurgemeente van Za-Kpota.

Foto: Jef Vissers met de chauffeur Lambert. Die beloofde ons alvast beterschap. Hij wordt vast een leuke reisgenoot voor de volgende weken.

Reacties

  1. Beste Delegatie

    Ik wens jullie een prettige maar vooral leerzame reis!

    Mvg

    Ivan Van Driessche
    GVA Hoogstraten

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten